Wednesday, August 4, 2010

Utrinki Gili Meno III.

Naključna žverca, ki jo lahko zaslediš zjutraj, kako bezlja po plaži. Ni variante, da jo ujameš. Tale je bila očitno precej pod šokom, ker mi je pustila, da jo zumiram kar nekaj časa.







Posedanje v berugi.










Poroka v vasi. Precej nenavadno. S celotno familijo od Ibu Ati smo po temi in žbunju odmotovilili na drug konec otoka, kjer je bila zabava za poroko. Poroka traja 3 dni, ta dan so imeli pred tem poročno ceremonijo, nato pa žurko za celotno vas. Pripravili so oder, muziko, feršterkerijo, šotor s plastiko po tleh, kjer sta na bizarno kičastem prestolu takole sedela izredno mlada mladoporočenca ter poslušala želje in molitve v zvočnik, medtem ko so ostala vaška druščina in turisti posedali po tleh, klepetali, kadili in se nasploh zabavali. Mama Botol je bila malce nesrečna, ker je bilo treba dati tudi eno mičkeno soldov za vstop na to dvorišče, dogajalo pa se praktično ni kaj dosti. Edino kasneje se je muzika na ves glas nadaljevala.

Rožica, ki je je vsepovsod dosti. Tele rastejo pred našim bungalovom, sicer pa ta cvet nosijo dekleta v laseh, dajejo ga v darovalne posodice, prav tako pa ga najdes vsepovsod na slikah. Frangipani po indonezijsko, plumerija po naše. Pravijo mu tudi cambodia flower.





Običajne aktivnosti na plaži. Sestre Ibu Ati masirajo turiste, mali nečak Ipan pa se gunca. Zelo mu je všeč, ko se fotografira in je pripravljen dolgo pozirati. Seveda mu je treba potem tudi nujno pokazati vse fotke :)

No comments:

Post a Comment